Αρχική Νέα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» ξανά

«Άγονη Γραμμή Γόνιμη» ξανά

Kastelorizo

Για πέμπτη χρονιά συνεχίζει τις δράσεις του το πρόγραμμα «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ», το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε ελληνικά νησιά.
Φέτος επισκέπτεται την Τήνο, την Ηρακλειά, την Αντίπαρο, τη Χάλκη, τη Θηρασιά, το Καστελόριζο, την Κάλυμνο και την Αμοργό, με μια πλούσια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και πολιτιστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το Πρόγραμμα, που διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΙΑΔΡΑΣΗ, διεξάγεται μεταξύ Φεβρουαρίου-Απριλίου και περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο δράσεων: Λέσχες Ανάγνωσης, Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου και τις κύριες δράσεις του Φεστιβάλ.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ομάδα Θαλής και Φίλοι και έχουν ως στόχο να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείο και ενηλίκων στα νησιά.

Ο Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΠΛΟΙΕΣ» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά του Δημοτικού κοντά στο λογοτεχνικό βιβλίο και να τα κάνει να το αγαπήσουν.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Wannadoo, περιλαμβάνει τα εξής διαδραστικά εργαστήρια μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου: ψηφιδωτό, kung fu, δημιουργία διαδικτυακής εφημερίδας και comics, θεατρικό παιχνίδι, yoga, μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών, μουσικά εργαστήρια, καθώς και παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές, ανοιχτή συζήτηση για τρόπους ενεργειακής αυτονομίας στα ελληνικά νησιά, συναυλίες με την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καθώς και θεατρική παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.agonigrammigonimi.gr/

Πηγή: Bookpress.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.