Αρχική InfoMommy Νέα «Ας ακούσουμε τις αλήθειες των ανήλικων φυλακισμένων». Έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Ας ακούσουμε τις αλήθειες των ανήλικων φυλακισμένων». Έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Οι Πρωταγωνιστές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στην παρουσίαση φωτογραφιών του Σταύρου Θεοδωράκη και της Μαρίας Μαράκη από τις φυλακές ανηλίκων. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν παράλληλα με τις μαρτυρίες των φυλακισμένων για τις συνθήκες κράτησης, το δικαστικό σύστημα, τη ζωή τους πριν τη φυλακή και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και Χρήστος Σπανάκος, οι δημοσιογράφοι Λίνα Παπαδάκη, Στέφανος Γώγος και Βαγγέλης Γεωργίου, πέρασαν δυο μέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, για τις ανάγκες της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Mega (η προβολή της εκπομπής έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11.15 το βράδυ).

Η παρουσίαση των φωτογραφιών παράλληλα με την προβολή των απόψεων των ανήλικων φυλακισμένων είναι μια προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος για τις αλήθειες της φυλακής και να μειωθεί το χάσμα μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνίας των φυλακών.

Η ομάδα των Πρωταγωνιστών
(και οι συμπαραστάτες τους στην εταιρεία παραγωγής LYNX SA) Βίκυ Αποστολάκη, Βαγγέλης Γεωργίου, Πέτρος Γκέλας, Μιχάλης Γραμματόπουλος, Στέφανος Γώγος, Ασπασία Δασκαλοπούλου, Λίτσα Δελή, Σταύρος Θεοδωράκης, Αναστασία Κακοταρίτη, Βίκυ Καραβάλτσιου, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Βαγγέλης Κατσίνας, Άντρη Κωνσταντίνου, Παντελής Λιακόπουλος, Μαρία Μαράκη, Χρήστος Μαρκάκης, Λίνα Παπαδάκη, Άννα Παπανικόλα, Χρήστος Σπανάκος.

Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου – Παλαιός Θόλος Πλανηταρίου, Λεωφ. Συγγρού 387, είσοδος από οδό Πεντέλης 11. Π. Φάληρο
Πότε: Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από την Πέμπτη 19 έως και την Κυριακή 22 Mαϊου 2011, ώρες 10:00-21:00 καθημερινά.
Αξίζει να γνωρίζετε: Στην εκδήλωση θα προσφερθεί μόνο νερό. Τα χρήματα που θα στοίχιζε ένα Catering θα προσφερθούν, μαζί με άλλες εθελοντικές προσφορές, από το Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Καταστήματος Κράτησης για τις ανάγκες των ανήλικων φυλακισμένων.
Αντιστοίχως τα έξοδα για την εκτύπωση των φωτογραφιών έχουν επιβαρύνει προσωπικά τα μέλη της ομάδας των Πρωταγωνιστών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.