Αρχική Βιβλία «Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια» στον Ιανό Θεσσαλονίκης (29/1)

«Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια» στον Ιανό Θεσσαλονίκης (29/1)

Οι εκδόσεις Ιανός και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το βιβλίο «Εδώ Λιλιπούπολη - Τα τραγούδια» το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο Ιανός Θεσσαλονίκης.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πόλη που την έλεγαν «Λιλιπούπολη».  Σ’ αυτή την πόλη ο δημοσιογράφος Μπρίνης καλούσε κάθε πρωί μικρούς και μεγάλους με το προσκλητήριο «Εδώ Λιλιπούπολη!», κι άρχιζε μια περιπέτεια φανταστική και συνάμα θρυλική. Η Λιλιπούπολη ήταν μια από τις δημοφιλέστερες παιδικές ραδιοφωνικές εκπομπές που ντύνονταν με τις μουσικές επιλογές του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκι. Η διαχρονική αφοσίωση και η αγάπη των φίλων της "Λιλιπούπολης" δικαίωσαν τον Μάνο Χατζιδάκι, που με γενναιότητα υποστήριξε αυτούς που μίλησαν στα παιδιά υπεύθυνα με καθαρή ποιοτική γλώσσα και με γενναιοδωρία τούς πρόσφερε όλα όσα χρειάζονταν για να μετατρέψουν ένα όνειρο σε πραγματικότητα.
Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά ο Θωμάς Κοντογεώργης μεταγράφει τα αρχικά τραγούδια και οι εκδόσεις Ιανός αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά του χθες να μυήσουν τη "Λιλιπούπολη" στα παιδιά του σήμερα, και να τραγουδήσουν μαζί:
"Πού πάει ο καιρός που φεύγει,
κι όταν φτάνει ξαναφεύγει;".

Στο βιβλίο υπάρχουν οι στίχοι και οι παρτιτούρες για πιάνο των τραγουδιών που ακούστηκαν στην εκπομπή ενώ η έκδοση συνοδεύεται από εισαγωγικά κείμενα των Ελένης Βλάχου, Ρεγγίνας Καπετανάκη, Μαριανίνας Κριεζή, Θωμά Κοντογεώργη, Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος και Νίκου Χριστοδούλου.

Στο πλαίσιο της παρουσιάσης θα τραγουδήσουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης:
Θάλεια Βενετικίδου (Α1), Ξένη Ζάικου (Α1), Μαρίνα Νικολοπούλου (Α2), Ιωάννης Ταγαράκης (Α3), Νίκος Χατζησάββογλου (Α3), Χριστίνα Βασιλάκου (B1), Χρήστος Φώτης (Β2), Λουκία Κωστάκη (Γ1), Χρύσα Τσιακίρη (Γ3), Μάγδα Ελευθεριάδου (Λ11), Θάλεια Καρανίκα (Λ12), Γεωργία Μαργαρίτου (Λ12), Φραντσέσκα Ρόκκα (Λ13), Μαρία Ζαφειριάδου (Λ21), Μυρτώ Καΐτανίδου (Λ21), Μιχάλης Κακούτης (Λ21), Θεοδώρα Κυριακίδου (Λ22), Ελίζα Τέλι (Λ22), Ελένη Βουγιατζή (Λ31), Γιάννης Κανδύλας (Λ31), Αδαμαντία Πάττα (Λ32), Δέσποινα Σιμοπούλου (Λ32), Έλενα Σιμοπούλου (Λ32), Μαριάνθη Συκιώτου (Λ32), Αλέξανδρος Χούρος (Λ32).

Τους μαθητές θα συνοδεύσουν οι καθηγήτριες : Ναταλία Αχαλκάτση, Σοφία Ζουμή, Δώρα Λιθοπούλου, Ειρήνη Μαύρου, Ευαγγελία Μητσοπούλου, Στεφανία Παπαοικονόμου, Μάρθα Σαλονικίδου, Όλια Ταβλαρίδου, Γεωργία Τέντα, Γιώτα Τσόκα.

ISBN: 978-960-6882-30-2
Αριθμός σελίδων: 176
Τιμή: 20, 19€
Πού: Βιβλιοπωλείο IANOS, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη
Πότε: Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 12:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.