Αρχική Νέα «Καμπανάκι» στις 11 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία

«Καμπανάκι» στις 11 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, λοιπόν. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου. Τι θα γίνει όμως σε περίπτωση που ένας μαθητής παρουσιάσει συμπτώματα ή νοσήσει από τη νέα γρίπη; Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε συμπληρωματικά ότι η καθημερινότητα των μαθητών θα παρακολουθείται με ειδικό σύστημα επικοινωνίας στα σχολεία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, το οποίο θα αιτιολογείται και επιστημονικά, το σχολείο ενδέχεται να κλείσει για ένα μικρό διάστημα.
Η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας Γρίπης. «Στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε όσο είναι δυνατόν την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας και τούτο διότι, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα δοθούν οι άδειες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
Πάντως, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, προβλέπεται η δημιουργία 315 κέντρων εμβολιασμού στους 48 δήμους του Λεκανοπεδίου, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ώστε να μπορέσει να εμβολιαστεί το σύνολο των πολιτών, σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στη χώρα μας στις 15 Σεπτεμβρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.