Αρχική InfoMommy Νέα «Μέσα από τον Φακό». Έκθεση εικαστικών της Στέλλας Μπακατσή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Μέσα από τον Φακό». Έκθεση εικαστικών της Στέλλας Μπακατσή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου

«Μέσα από τον Φακό» είναι ο τίτλος της έκθεσης εικαστικών της Στέλλας Μπακατσή, η οποία φιλοξενείται στο ’Ιδρυμα Ευγενίδου από 12 έως 30 Ιανουαρίου 2011 και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση με την οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου καλωσορίζει το νέο έτος.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοξενεί την ώριμη δουλειά της Ελληνίδας εικαστικού-κεραμίστριας, κάτω από τον ιστορικό παλαιό θόλο του Πλανηταρίου, έναν χώρο συνδεδεμένο άμεσα με την εκλαΐκευση της Επιστήμης. Το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Ευγενίδου κέρδισε ο ανοικτός διάλογος Επιστήμης και Τέχνης, ιδιαίτερα δε ο δυναμισμός και η αέναη κίνηση του ορατού και αόρατου κόσμου της Μοριακής Βιολογίας, όπως αυτός αποτυπώνεται στο σύνολο των έργων της.

Αντλώντας έμπνευση από τις εικόνες που αποκαλύπτει ο φακός του μικροσκοπίου, η Στέλλα Μπακατσή στήνει έναν εικαστικό διάλογο «γύρω» από το κύτταρο και το μόριο, τον κόσμο της Γενετικής με τις διαρκείς αποκαλύψεις της αλλά και τα κρυμμένα μυστικά της. Κεντρικά σημεία της έκθεσης αποτελούν η απαρχή, τα σπέρματα της ζωής, τα στάδια της εξέλιξης, ο αόρατος μικρόκοσμος, αλλά και ο μακρόκοσμος, το Σύμπαν που μας περιβάλλει.
Στα γλυπτοζωγραφικά έργα της Στέλλας Μπακατσή τα κεραμικά στοιχεία, τα σύρματα και τα πλέγματα αποκτούν ζωή, μας μεταφέρουν μια φρέσκια όσο και δυνατή εικαστική ματιά και μας προτρέπουν να δούμε την «αόρατη Βιολογική πραγματικότητα» μ’ έναν τρόπο διαφορετικό.

*Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:30 στον Παλαιό Θόλο του Πλανηταρίου

Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11.
Πότε: από 12-30 Ιανουαρίου 2011
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.
Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 10:00-20:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.