Αρχική Νέα «Οικο-Πολίτες της Κοινής Ευρώπης»: Μαθητές συνεργάζονται για το περιβάλλον

«Οικο-Πολίτες της Κοινής Ευρώπης»: Μαθητές συνεργάζονται για το περιβάλλον

Μπορεί να ζουν σε διαφορετικές χώρες, η αγάπη τους όμως για το περιβάλλον στήνει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους. Ο λόγος για τους 22 μαθητές και τους 37 εκπαιδευτικούς από 13 ευρωπαϊκά σχολεία , μεταξύ αυτών και ένα ελληνικό, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οικο-Πολίτες της Κοινής Ευρώπης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, το πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής εργασίας πολλών ευρωπαϊκών σχολείων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την πληροφόρηση για τα οικολογικά προβλήματα μεταξύ των συμμετεχόντων και των παραληπτών του προγράμματος σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο με τη βοήθεια των ποικίλων και δημιουργικών προσεγγίσεων διδασκαλίας και εκμάθησης.

Στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις, συμμετέχουν 16 σχολεία από την Αγγλία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Ουαλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Τουρκία, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπεί το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου -Κορδελιού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα επισκεφτούν και θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού, στα Λουτρά Λαγκαδά, στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, στο Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης, στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας και σε άλλα σημαντικά ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.