Αρχική InfoMommy Νέα «Ο Μαραθωνοδρόμος του Κόσμου - Το Ταξίδι της Χάρτινης Σακούλας» στο Ελ. Βενιζέλος

«Ο Μαραθωνοδρόμος του Κόσμου - Το Ταξίδι της Χάρτινης Σακούλας» στο Ελ. Βενιζέλος

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με την οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» φιλοξενεί μια νέα έκθεση για το περιβάλλον. Η έκθεση «Ο Μαραθωνοδρόμος του Κόσμου - Το Ταξίδι της Χάρτινης Σακούλας» πραγματοποιείται με αφορμή τα 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα. Στα σύμβολα «Δημοκρατία», «Πολιτισμός» και «Ειρήνη» που συνδέονται με το Μαραθώνιο Δρόμο, η «Ελλάδα Καθαρή» προσθέτει την έννοια της «προστασίας του περιβάλλοντος». Με αφετηρία το «Μαραθωνοδρόμο» του γνωστού Γερμανού καλλιτέχνη Thitz και το σήμα κατατεθέν του, τη χάρτινη σακούλα, αυτή η έκθεση έχει ως στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ζωγραφιές παιδιών από όλο τον κόσμο πάνω σε μια χάρτινη σακούλα στέλνουν το δικό τους μήνυμα και αποτυπώνουν συναισθήματα και παιδικές ανησυχίες για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, μέσα από ακόμα μία έκθεση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου Αθηνών, από τις 17 Νοεμβρίου 2010 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2011.

Η έκθεση θα βρίσκεται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και για τρεις μήνες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3).
Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα την Αθήνα και αποτελεί επίσημο μέλος του Mediterranean Action Plan του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP), ενώ συμμετέχει στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας Clean up the World. Το φάσμα των δραστηριοτήτων της καλύπτει τομείς όπως το περιβάλλον και ο πολιτισμός.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.