Αρχική Νέα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό»

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό»

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών παρουσιάζεται, έως 31 Ιανουαρίου, η έκθεση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό», που διοργάνωσε το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών με τη στήριξη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών (ΤΕΦΑΑ) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "You need exercise". Στόχος του διαγωνισμού ήταν η διάδοση της αναγκαιότητας καθημερινής φυσικής άσκησης και η προαγωγή της υγείας των παιδιών των Ευρωπαϊκών πόλεων και συμμετείχαν 2.200 παιδιά, με ατομικές εργασίες, από Παιδικούς Σταθμούς 54 πόλεων όλης της χώρας. Στην έκθεση εκτίθενται 400 έργα, ενώ τα υπόλοιπα προβάλλονται σε οθόνη. Τα πιο αντιπροσωπευτικά μάλιστα έργα των παιδιών θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, από επιτροπή που απαρτίζεται από προσωπικότητες του χώρου των τεχνών, των γραμμάτων, του αθλητισμού και της επιστήμης.
Τα παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο χώρο της Πινακοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ωριαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη φυσική άσκηση. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις μουσειοπαιδαγωγούς της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Πού: Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Πειραιώς 51
Πότε: Μέχρι τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, από τις 10:00- 13:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.