Αρχική Νέα «Τα παιδιά λουλούδια του πλανήτη Γη»

«Τα παιδιά λουλούδια του πλανήτη Γη»

Με πολύχρωμες πινελιές απέναντι στο γκρίζο τοπίο της κρίσης, μαθητές από 25 χώρες του πλανήτη αποτυπώνουν έναν κόσμο γεμάτο χαρά κι αισιοδοξία. Με το πινέλο και το χρώμα, η 5χρονη Κάτα Καρτίκ από την Ουγγαρία συναντιέται με την 5χρονη Ζακλίν Σεάν από την Ινδονησία, τον 9χρονο Λοκ Γιου Γουάν από την Κίνα, τη 13χρονη Μιχαέλλα Γεωργίου από την Κύπρο και το 15χρονο Φελίπε Παντίγια Γκαλέας από τη Χιλή. Η φαντασία νικά τις αποστάσεις και τα σύνορα καταργούνται μαγικά… χάριν δημιουργίας. Ή αλλιώς, χάριν του του καθιερωμένου πλέον επιτραπέζιου ημερολογίου του 2011 που εκδίδουν οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους «Μέρες Εκφρασης και Δημιουργίας», σε συνεργασία με τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ και με την υποστήριξη της Helexpo ΑΕ.

Η φετινή έκδοση έχει θέμα «Τα παιδιά λουλούδια του πλανήτη Γη» και περιλαμβάνει 70 ζωγραφιές μαθητών ηλικίας 5 έως 15 ετών, που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής, τον οποίο προκήρυξαν οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Πρόκειται μάλιστα για ζωγραφιές που «ταξίδεψαν» από 25 διαφορετικές χώρες (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδονησία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα, Κιργιστάν, Κροατία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λίβανος, Μάλτα, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Τουρκία, Τσεχία και Χιλή).Το φετινό ημερολόγιο του σωματείου είναι αφιερωμένο στα παιδιά, την ανάγκη ευαισθητοποίησης των οποίων στον Πολιτισμό, διατράνωνε πάντα η ίδια η Μελίνα Μερκούρη, που έλεγε πως "αν επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση του παιδιού στον Πολιτισμό, θα δημιουργηθεί μια άλλη κοινωνία, μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη πολιτική".
Γι’ αυτό και πάντα τόνιζε πως ο πολιτισμός πρέπει να είναι παρών στα σχολεία “από την πρώτη μέρα, από την πρώτη τάξη”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.