Αρχική Infokids Υγεία «Χαμογελάτε να χαμογελώ»: Μια εκδήλωση – μάθημα ζωής

«Χαμογελάτε να χαμογελώ»: Μια εκδήλωση – μάθημα ζωής

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Νέας Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» μια εκδήλωση που είχε σαν στόχο να μοιραστούμε τις εμπειρίες των εθελοντών του Χαμόγελου του Παιδιού από την πολυετή παρουσία τους στα Νοσοκομεία Παίδων και συγκεκριμένα μέσα από τη Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Ογκολογικών Κλινικών, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών και άλλων Τμημάτων, εθελοντές και εργαζόμενοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η πιο σημαντική όμως παρουσία ήταν αυτή των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους.
Το πρώτο θέμα της συζήτησης αφορούσε στον καταλυτικό και ευεργετικό ρόλο της Δημιουργικής Απασχόλησης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών. Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων οι «Χαμογελαστές Φατσούλες», όπως ονομάζουν τα ίδια τα παιδιά τους ανθρώπους του Χαμόγελου στα νοσοκομεία, προσπαθούν να εντάξουν στην καθημερινότητά το παιχνίδι, το χρώμα, το τραγούδι και κυρίως το χαμόγελο!
Η όλη δράση έχει ως σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι ακόμα και μέσα σε ένα θάλαμο νοσοκομείου τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι και στη δημιουργία. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί λοιπόν τις ώρες της δημιουργικής απασχόλησης διώχνει την ένταση και επιδρά λυτρωτικά στις ψυχές παιδιών, γονέων, νοσηλευτών και γιατρών.
Το δεύτερο θέμα της συζήτησης αφορούσε στις αλλαγές της εξωτερικής εμφάνισης και πώς αυτές επηρεάζουν την ψυχολογία τόσο των παιδιών όσο και της οικογένειάς τους. Αφοπλιστική ήταν η κατάθεση της δεκαπεντάχρονης Αναστασίας η οποία υποστήριξε ότι «η ομορφιά είναι μέσα μας και οι ουλές και τα σημάδια μας είναι τα παράσημά μας».
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τρόπο μοναδικό καθώς το γεμάτο αμφιθέατρο πλημμύρισε από τις μελωδίες που μας έπαιξε στο αρμόνιο η μικρή Χριστίνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.