Αρχική Νέα «...Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα»

«...Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα»

Με το σύνθημα αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξήγγειλε την έναρξη της προσπάθειας για τη δημιουργία Δικτύου για την προστασία του παιδιού. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, ενώ καθοριστικό ρόλο στην απόπειρα θα παίξει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ).

Το ΚΕΣΑΘΕΑ θα επιχειρήσει να οργανώσει το Δίκτυο για την προστασία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, κυρίως μέσω της συγκρότησης ή της ανασυγκρότησης των Εταιριών Προστασίας Ανηλίκων και της παρακολούθησης του έργου τους.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενεργοποιεί όλες τις σχετικές διαδικασίες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, αφού υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου 45.000 παιδιά στην Ελλάδα (στοιχεία Unicef) πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ και η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Οι αριθμοί της «φρίκης»
*Μέχρι σήμερα επίσημη καταγραφή και στατιστικά στοιχεία για την παιδική κακοποίηση στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.) εκτιμά ότι για κάθε 10.000 γεννήσεις το χρόνο κακοποιείται το 1% με 2% των παιδιών. Δηλαδή, αναμένονται 1.000 με 2.000 νέα περιστατικά κακοποίησης σε παιδιά ηλικίας 0 έως 3 ετών.

*Επίσης, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 5.000 με 10.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας πέφτουν θύματα κάποιας μορφής κακοποίησης από την οικογένεια τους ή τους συγγενείς τους.

*Στοιχεία του 2008 κάνουν λόγο για 28.000 περιστατικά παιδικής κακοποίησης, εκ των οποίων τα 2.800 παιδιά ήταν μικρότερα των 5 ετών, ενώ 2.240 απέκτησαν κάποια μορφή αναπηρίας. Υπολογίζεται ότι τα 7.000 με 8.000 είναι αγόρια και τα 17.000 κορίτσια.

Πληροφορίες: http://www.ministryofjustice.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.