Αρχική Uncategorized «Tα μυστήρια του Νείλου». Νέα ταινία Θόλου από τον Μάιο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

«Tα μυστήρια του Νείλου». Νέα ταινία Θόλου από τον Μάιο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας θόλου που παρουσιάζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει ως την Αφρικανική Ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο αλλά και επικίνδυνο ποταμό του Πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο.
«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι μια περιπέτεια, παραγωγής Órbita Max και MacGillivray Freeman Films, που κόβει την ανάσα, μια πρωτότυπη ταινία που μας μεταφέρει εικονικά σε ένα ταξίδι μέσα από την Αιθιοπία, την λίμνη Τάνα και το Σουδάν ως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο και θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες την εξερευνητική αποστολή, η οποία έχοντας επικεφαλής τους κκ. Pasquale Scaturro και Gordon Brown έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες προκλήσεις: επικίνδυνους κροκοδείλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον τρομακτικό ήλιο της ερήμου, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3,250 μίλια του ποταμού, και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο, τον Γαλάζιο Νείλο από τις πηγές του ως την θάλασσα. Όλο το ταξίδι το οποίο διασχίζει την Αιθιοπία, το Σουδάν αλλά και την Αίγυπτο, φανερώνει την ομορφιά και το μυστήριο των περιοχών γύρω από τον Νείλο όπως δεν έχει ποτέ άλλοτε παρουσιαστεί σε θόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι Brown και Scatturo έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά την διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων EVEREST, που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Η.Π.Α..

Πότε: από 4 Μαίου 2011 και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο
Πού: Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ - Τηλ: 210 9469600 - Email:admin@eugenfound.edu.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.