Αρχική InfoMommy Νέα Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την έκθεση ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας με τίτλο «Η Ελλάδα του Klaus Valtin von Eickstedt», φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου από 14 έως 28 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Γερμανικής καταγωγής, Klaus Valtin von Eickstedt συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα, στην οποία ζει και γυρίζει απ΄ άκρη σε άκρη τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, αποτυπώνοντας στο χαρτί το άρωμα που αφήνει το παρελθόν, αλλά και το παρόν. Οι φωτογραφίες του αιχμαλωτίζουν το συναίσθημα της στιγμής με ευγένεια και τρυφερότητα. Με σοβαρότητα και τεχνική αρτιότητα. Και εν τέλει με σεβασμό και ωριμότητα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τεχνίτη της αναλογικής φωτογραφίας και της φωτομέτρησης, ενός «μαέστρου» του σκοτεινού θαλάμου, και κυρίως ενός πιστού εραστή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Μα πάνω από όλα ο Klaus-Valtin von Eickstedt είναι ένας άνθρωπος που αγάπησε με πάθος την Ελλάδα, ένας Γερμανός Φιλέλληνας και «πρεσβευτής» της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο.

Η αγάπη του για τη χώρα μας και την φωτογραφία τον οδήγησε σε παραπλήσιους επαγγελματικούς δρόμους, αφού από το 1995 έως σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας (φωτογράφος) στην Ελλάδα, με επίκεντρο την επιστημονική φωτογραφία στο χώρο της αρχαιολογίας και ιστορίας.

Η έκθεση φωτογραφίας «Η Ελλάδα του Klaus Valtin von Eickstedt», περιλαμβάνει αποκλειστικά ασπρόμαυρες αναλογικές φωτογραφίες σε πρωτότυπες εκτυπώσεις από αρνητικό 35 mm σε παραδοσιακό φωτογραφικό χαρτί τύπου fiberbase, οι οποίες δεν έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται κάτω από το θόλο του Παλαιού Πλανηταρίου τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 - ημέρα που ο von Eickstedt έχει την ονομαστική του εορτή (Valtin: Βαλεντίνος)

Διάρκεια έκθεσης 14 έως 28 Φεβρουαρίου 2011.
Ώρες επισκέψεων καθημερινά: 10:00 - 20:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.