Αρχική InfoMommy Νέα Έκθεση κοσμημάτων της Έλενας Σύρακα στο Μπενάκη

Έκθεση κοσμημάτων της Έλενας Σύρακα στο Μπενάκη

Την έκθεση "Nour", της σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλενας Σύρακα παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Η συλλογή κοσμημάτων Nour αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο έμπνευσης και δημιουργίας και περιλαμβάνει χειροποίητα κοσμήματα από χρυσό 18κ και πολύτιμες πέτρες.

Η Έλενα Σύρακα εμπνέεται από τις γεωμετρικές φόρμες των αντικειμένων, από τα φυτικά μοτίβα των μεταξωτών υφασμάτων, από τις πανοπλίες, τα κράνη κα τα σπαθιά.

NOUR σημαίνει φως στην αραβική γλώσσα και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την λάμψη και την καθαρότητα των πολύτιμων λίθων καθώς και του χρυσού.

Τα κοσμήματα παρουσιάζονται δίπλα στα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, τα οποία αποτέλεσαν και την πηγή έμπνευσής τους.

Την επιμέλεια παρουσίασης έχει ο Κώστας Βογιατζής.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου και μπορείτε να την επισκεφθείτε από Τρίτη ως Σάββατο 12.00-18.00. Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.

Μουσείο Μπενάκη / Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Αθήνα
Τηλ: 210-3251311

Δείτε μερικά από τα ενυπωσιακά κοσμήματα της συλλογής


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.