Αρχική Περιβάλλον Έκκληση της UNICEF με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3)

Έκκληση της UNICEF με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3)

Μια ακόμα έκκληση για προσφορά απευθύνει η UNICEF με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, που εορτάζεται σήμερα (22 Μαρτίου), προκειμένου να βοηθήσει παιδιά που είναι αντιμέτωπα με τον θάνατο λόγω έλλειψης νερού.

Η UNICEF κρούει τον κώδωνα καθώς σε πάρα πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, τα παιδιά τις περισσότερες φορές δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο σε βρώμικο, γεμάτο με ασθένειες νερό για να πιούν. Η κατανάλωση τέτοιων νοσογόνων νερών συχνά οδηγεί σε έντονη διάρροια, αφυδάτωση και τελικά στο θάνατο.

Κάθε μέρα πάνω από 3.000 παιδιά πεθαίνουν από διαρροϊκές ασθένειες.

Αυτή τη στιγμή, η ξηρασία στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής έχει αφήσει χιλιάδες παιδιά χωρίς καθαρό νερό. Τα κρούσματα της χολέρας και της διάρροιας απειλούν να σκοτώσουν τα πιο ευπαθή και πιο μικρά παιδιά στη περιοχή. Χωρίς μια δραματική αύξηση στον εφοδιασμό της περιοχής, πολλά θα πεθάνουν.

Η UNICEF θυμίζει ότι κάθε δωρεά των πολιτών είναι πολύ σημαντική αφού επιτρέπει την παροχή σωτήριων σκευασμάτων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται:

Άλατα ενυδάτωσης από το στόμα - Κατασκευασμένα από ορυκτά άλατα, μέταλλα και ζάχαρη, αυτά αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργεί το πεπτικό σύστημα ενός άρρωστου παιδιού - έτσι ώστε αντί να αποβάλει νερό, το απορροφά. Η ανακάλυψη ότι το αλάτι και η ζάχαρη έχουν αυτή την επίδραση έχει ονομαστεί «δυνητικά η πιο σημαντική ιατρική πρόοδος του 20ου αιώνα». Και όλο αυτό μόνο με λίγα λεπτά του ευρώ ανά δόση!

Ταμπλέτες καθαρισμού νερού - Μόνο ένα μικρό, διαλυόμενο δισκίο μπορεί να αλλάξει 5 λίτρα βρώμικο, γεμάτο ασθένειες νερό, σε καθαρό, ασφαλές πόσιμο νερό. Όταν προστίθεται σε ένα δοχείο με νερό το δισκίο μπορεί, σε λιγότερο από μία ώρα, να καθαρίσει εντελώς το νερό από θανατηφόρα μικρόβια και ιούς.

Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν αυτές τις αποτελεσματικές θεραπείες στα παιδιά που στερούνται το καθαρό νερό ή να φέρουν νερό στα διψασμένα παιδιά του κόσμου που το έχουν περισσότερο ανάγκη με μια δωρεά τους.

Προσφορές στο www.unicef.gr στο 901 11 17 17 17 (3ευρώ +ΦΠΑ/κλήση από σταθερό ΟΤΕ) και στο 801 500 12345 όλο το 24ωρο (ομιλούμε με εκπρόσωπο της UNICEF).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.