Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Έλληνας κατασκεύασε το πρώτο chip από γραφένιο!

Έλληνας κατασκεύασε το πρώτο chip από γραφένιο!

Το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα από γραφένιο έγινε πραγματικότητα και είναι δημιούργημα ενός Έλληνα.

Ο φυσικοχημικός, Φαίδων Αβούρης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας … του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της IBM, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις τεχνικές δυσκολίες ώστε να κατασκευαστεί το πρώτο chip από γραφένιο, που από πολλούς θεωρείται το υλικό του μέλλοντος.

Η ομάδα του Αβούρη κατάφερε να ενώσει ένα τρανζίστορ γραφενίου κι ένα ζεύγος πηνίων επαγωγικής αντίστασης πάνω σε μια πλακέτα από καρβίδιο του πυριτίου.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε καταφέρει να κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα γραφενίου επειδή το υλικό αυτό είναι πολύ λεπτό και δεν κολλάει καλά στα μέταλλα και τα οξείδια που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.

Το δημιούργημα του Φαίδωνα Αβούρη αποτελεί σίγουρα μια παγκόσμια “πρωτιά” που ενδέχεται να οδηγήσει στη δημιουργία μιας ολόκληρης νέας γενιάς ηλεκτρονικών που θα βασίζεται στο γραφένιο και όχι στο πυρίτιο όπως συμβαίνει σήμερα ενώ στο μέλλον οι ερευνητές υποστηρίζουν οτι θα μπορούν να κατασκευάζουν υβριδικά κυκλώματα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πυριτίου και γραφενίου.

Τέλος ο κ. Αβούρης ελπίζει πως η ενσωμάτωση των συγκριτικά φθηνότερων κυκλωμάτων γραφενίου στην διαδικασία μαζικής παραγωγής μπορεί να ρίξει τις τιμές των ηλεκτρονικών συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η διαδικασία κατασκευής του τσιπ γραφενίου είναι απόλυτα συμβατή με τις υφιστάμενες συμβατικές μεθόδους παραγωγής ημιαγωγών, κάτι που διευκολύνει πολύ την πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.