Αρχική InfoMommy Υγεία Ένας ιστότοπος για όσους πάσχουν από άσθμα

Ένας ιστότοπος για όσους πάσχουν από άσθμα

Ένα ιστότοπο για ασθενείς με άσθμα στην Ελλάδα, το www.myasthma.gr, δημιούργησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με στόχο την έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση του ασθενή.

Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι είναι άσθμα, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες είναι οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, ποια η σχέση του άσθματος με τις αλλεργίες, πώς πετυχαίνουμε τον έλεγχο του άσθματος, ποιοι είναι οι στόχοι της θεραπείας, πώς γίνεται η σωστή χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων, πώς αντιμετωπίζεται μια κρίση και πότε πρέπει να επικοινωνήσει ο ασθενής με το γιατρό του.

Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ένα απλό online test και να μάθουν εάν τα συμπτώματα που εμφανίζουν είναι όντως συμπτώματα άσθματος, καθώς επίσης έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν ερωτήματα που τους απασχολούν και να λάβουν έγκυρες απαντήσεις από ειδικούς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που παρέθεσε κατά την παρουσίαση του ιστότοπου ο κ. Λευτέρης Ζέρβας, Πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’ ΝΝΘΑ ‘Η Σωτηρία’, από πανελλήνια έρευνα για το άσθμα που πραγματοποιήθηκε το 2011. Σύμφωνα, λοιπόν με την έρευνα σε δείγμα 2.632 ατόμων, ενηλίκων και παιδιών απ’ όλη την Ελλάδα, το ποσοστό των ασθενών με άσθμα ανέρχεται σε 8,52%. Είναι αξιοσημείωτο ότι ανά 1.000 κατοίκους εμφανίζονται σχεδόν 17 νέα κρούσματα το χρόνο!

Μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά που εμφανίζονται στην Αττική και στη Νοτιοδυτική και Νότια Ελλάδα αγγίζοντας το 10% -15%. Ο κ. Ζέρβας επίσης σημείωσε ότι στους ενήλικες σχεδόν το 55% είναι ενεργοί καπνιστές ή έχουν υπάρξει καπνιστές στο παρελθόν, με τους ενεργούς καπνιστές να αγγίζουν το 39.2%. Το 19% αναφέρει συριγμό στο στήθος τον τελευταίο χρόνο, το 9.18% έχει ήδη διαγνωσθεί με άσθμα και το 23.3% με αλλεργική ρινίτιδα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τα παιδιά και εφήβους αγγίζουν το 6,8% με συμπτώματα συριγμού στο στήθος, το 5.9% έχει διαγνωσθεί ότι πάσχει από άσθμα και το 15.1% από αλλεργική ρινίτιδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.