Αρχική InfoMommy Νέα Ένα βιβλίο γίνεται αφορμή για ντοκιμαντέρ

Ένα βιβλίο γίνεται αφορμή για ντοκιμαντέρ

Βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη "Αγνοούμενοι Άκρως Απόρρρητο", από τις εκδόσεις Λιβάνη, είναι το νέο ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη «Παγωμένος Χρόνος», που αναφέρεται στις σκοτεινές σελίδες του Κυπριακού και στην ύπαρξη επιζώντων αιχμαλώτων από την εισβολή του ΄74.
Το ντοκιμαντέρ, που έχει αποσπάσει ενδιαφέρουσες διεθνείς κριτικές, θα είναι υποψήφιο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χαλκίδας, ενώ το τελευταίο μέρος του, που φέρει τον τίτλο «13 Περιστέρια», εμπεριέχει αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δημιουργούν αίσθηση.
Το φιλμ «Παγωμένος Χρόνος» διαθέτει εξαιρετική φωτογραφία από τον Ανδρέα Ζαχαράτο, η μουσική είναι του Στ. Σοφιανού, το μοντάζ του Χ. Μαυροφοράκη και η σκηνοθεσία του Ηλία Ιωσηφίδη. Αφιερώνεται σε όλους εκείνους για τους οποίους ο χρόνος σταμάτησε την ημέρα της εισβολής των Τούρκων.
Το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη Αγνοούμενοι-Άκρως Απόρρητο, 4η έκδοση (εκδόσεις Λιβάνη), είναι ένα συναρπαστικό ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα. Ο Κασιμάτης τιμήθηκε με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας της Ένωσης Αργεντινών Συγγραφέων, ενώ για το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε το ντοκιμαντέρ τού απονεμήθηκε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση. Πέρσι προτάθηκε για τον τίτλο του Συγγραφέα της Χρονιάς, ενώ αποστολές του έχουν
απασχολήσει όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Έχει καλύψει επτά πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων κι έχει ταξιδέψει με όλα τα μέσα, με αεροπλάνα, με μοτοσικλέτες, με άλογα, στις πέντε ηπείρους τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων.
Έχει εκδώσει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία, τρία λογοτεχνικά (μεταφρασμένα στα γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και ρουμανικά), καθώς και ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.