Αρχική Νέα Ένα παιδί σώθηκε από την πείνα. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Ένα παιδί σώθηκε από την πείνα. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Πριν τρεις μήνες, όλα έμοιαζαν μάταια για τη μητέρα του μικρού Minhaj Gedi Farah από τη Σομαλία. Καθόταν δίπλα του, σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και ήξερε ότι όλα είχαν τελειώσει. Ο μικρός ήταν 7 μηνών και ζύγιζε μόλις 3,2 κιλά, λιγότερο και από πολλά νεογέννητα δηλαδή. Ήταν ένα από τα πολλά παιδιά της Σομαλίας που δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, ούτε σε καθαρό νερό, αντίθετα ζούσε τους πρώτους μήνες της ζωής του συντροφιά με τα κουνούπια και τις ασθένειες.

Κι όμως θαύματα γίνονται. Η International Rescue Committee, μία φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει παιδιά στη Σομαλία, στάθηκε και στο πλευρό του μικρού Minhaj.

Γιατροί επί τρεις μήνες παρακολουθούσαν το μωρό και το έτρεφαν με το Plumpynut ένα διατροφικό συμπλήρωμα που μοιάζει με γλυκό φυστικοβούτυρο και είναι γεμάτο βιταμίνες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Minhaj Gedi Farah κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να μεταμορφωθεί σε ένα φυσιολογικό παιδί που πλέον ζυγίζει 8 κιλά. Μπορεί να κάτσει χωρίς υποστήριξη, μπορεί να φάει μόνος του, μπορεί ακόμα και να μπουσουλήσει.

Η ιστορία του ξεδιπλώθηκε στο φιλανθρωπικό γκαλά στη Νέα Υόρκη της οργάνωσης International Rescue Committee, καθώς η συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν και πώς έγινε ο Minhaj Gedi Farah έχει συγκλονίσει όποιον την έχει δει. Στόχος της οργάνωσης είναι μέσω αυτού του σοκ να ενεργοποιηθούν κι άλλοι εθελοντές προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή και νερό. Γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει ακόμα happy end: Οι άνθρωποι στη Σομαλία που δεν έχουν φαγητό υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια!

Πηγή: AP


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.