Αρχική Νέα Ένα σχολείο πολύ πράσινο στην Κοζάνη

Ένα σχολείο πολύ πράσινο στην Κοζάνη

Ενα σχολείο που δεν χρειάζεται πετρέλαιο για το καλοριφέρ και παράγει μόνο του το ρεύμα που χρησιμοποιεί, με φωτοβολταϊκά πάνελ στην ταράτσα του, θα δημιουργηθεί στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας(ΖΕΠ) της Κοζάνης.

Το βιοκλιματικό κτίριο, συνολικού εμβαδού περίπου 4.200 τ.μ. θα λύσει το πρόβλημα για τους περίπου 150 μαθητές του οικισμού της ΖΕΠ, οι οποίοι ως τώρα αναγκάζονταν να επισκέπτονται σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Στο νέο βιοκλιματικό κτίριο στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, οικισμός συνολικής έκτασης 550 στρεμμάτων που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Κοζάνης, σύμφωνα με τον Κώστα Ισπόγλου, διευθύνων σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας (ΔΕΠΕΠΟΚ) του δήμου Κοζάνης, «οι ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου τόσο σε ό,τι αφορά το ρεύμα όσο και τη θέρμανση, υπολογίζονται στο 55% σε σχέση με ένα συμβατικό κτίριο αντίστοιχου μεγέθους».

«Οι ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου θα καλύπτονται από ένα σύστημα ΑΠΕ όπως ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία και τηλεθέρμανση» σημειώνει ο Κώστας Ισπόγλου και προσθέτει πως «στο σχολείο προβλέπεται δημιουργία χώρων, όπως βιβλιοθήκες, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής σε ώρες εκτός λειτουργίας του».

Την ευθύνη της κατασκευής του νέου πράσινου δημοτικού σχολείου, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Επιδεικτικά Βιοκλιματικά Σχολεία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ, έχει η ΔΕΠΕΠΟΚ και το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 9,1 εκατ. Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ενώ το νέο πράσινο σχολείο εκτιμάται πως θα παραδοθεί στο τέλος του 2014, έχοντας τη δυνατότητα να υποδεχτεί περίπου 300 μαθητές. Στο σχέδιο εντάσσεται και η κατασκευή ενός νηπιαγωγείου για 50 παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.