Αρχική Νέα Ένα υπέροχο μήνυμα από τον Νίκο Κακλαμανάκη

Ένα υπέροχο μήνυμα από τον Νίκο Κακλαμανάκη

Ο διάπλους του Αιγαίου από τον Νίκο Κακλαμανάκη ολοκληρώθηκε χτες δίνοντάς μας όχι μόνο ένα, αλλά πολλαπλά μηνύματα σε όλους, ιδίως αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε την επέτειο του "ΟΧΙ". Το ταξίδι του ήταν γεμάτο μηνύματα, κοινωνικά πιο πολύ από αθλητικά. Ο Νίκος Κακλαμανάκης ξεκίνησε με την ιστιοσανίδα του το πρωί του Σαββάτου από το Νημποριό της Άνδρου, και με συνοδεία δύο φουσκωτών σκαφών ανοίχτηκε στο πέλαγος, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες με ανέμους 6-7 μποφόρ και πολύ δύσκολο κυματισμό. Περνώντας από Μύκονο, Δήλο, Δονούσα, Κουφονήσι και Αμοργό, κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Καρπάθου, μετά από δυόμισυ μέρες υπεράνθρωπης προσπάθειας σε ένα ταξίδι που εξελίχθηκε πέρα από κάθε μετεωρολογική πρόβλεψη και κάθε αρχικό σχεδιασμό.

Στόχος της προσπάθειάς του ήταν να περάσει ένα μήνυμα προς την δοκιμαζόμενη κοινωνία. Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά: «οι αθλητές και δη οι Ολυμπιονίκες δεν μπορούν να είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Φιλτράρω μέσα μου εδώ και πολύ καιρό αυτά τα μηνύματα και αποφάσισα να κάνω κάτι που αφενός με ευχαριστεί διότι είναι όλη μου η ζωή και αφετέρου προσδοκώ να γίνει όχημα όλων των υπερήφανων Ελλήνων, να συσπειρώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Το εγχείρημα μου είναι ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους και κυρίως στη νεολαία το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση».

Σε κάθε σταθμό, ο Νίκος Κακλαμανάκης ήλθε σε επαφή με τη νέα γενιά, μιλώντας στα παιδιά των σχολείων για αξίες, κίνητρα και ιδανικά της καθημερινότητας, πέρα από τον πρωταθλητισμό. Επίσης, ως Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε σε ολόκληρο το ταξίδι του στο στήθος και στο πανί του τον αετό-έμβλημα της ΠΑ, και επέλεξε να τερματίσει την προσπάθειά του ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο του Κώστα Ηλιάκη, καταθέτοντας ένα λιτό στεφάνι και κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ηρωικού πιλότου που έδωσε τη ζωή του «φυλάττοντας Θερμοπύλες» στα νερά του Καρπαθίου Πελάγους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.