Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Ένα videogame προλαμβάνει την κατάχρηση ουσιών

Ένα videogame προλαμβάνει την κατάχρηση ουσιών

Το RESIST online είναι ένα video game για νέους από 12 έως 18 ετών, σχεδιασμένο από την καλλιτεχνική ομάδα Νέων Μέσων Personal Cinema, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΕΛΠΙΔΑ. Ο βασικός χαρακτήρας του παιχνιδιού αντιμετωπίζει μία σειρά από καθημερινές καταστάσεις και προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει. Το σχολείο, το σπίτι, το πάρτι, το διαδίκτυο, διαμορφώνουν ενα περιβάλλον εντάσεων, πιέσεων, συγκινήσεων. Πώς μπορεί να αντιδράσει δεχόμενος επιρροές από διαφορετικά περιβάλλοντα;

Το παιχνίδι προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες διάδράσης που αντανακλούν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων. Αποφεύγοντας το διδακτισμό, ή την επιβράβευση “καλών” ή “κακών” συμπεριφορών, το παιχνίδι αφήνει την ερμηνεία και τα συμπεράσματα στο χρήστη, ανάλογα με τις εκάστοτε επιλογές του.

Η παρούσα έκδοση του RESIST online είναι μια πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού διαδικτυακού παιχνιδιού που προσβλέπει σε μελλοντικές βελτιώσεις και επεκτάσεις. Τα σχόλια και οι προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του είναι ευπρόσδεκτα και ιδιαιτέρως σημαντικά. Το RESIST κυκλοφόρησε σε μορφή CD-ROM το 2007 και βραβεύθηκε το 2008 από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Pompidou Group στη Βαρσοβία.

Μπορείτε να το δείτε ή να παίξετε πατώντας  ΕΔΩ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.