Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο "Έξυπνο" σχολικό βιβλίο δίνει τις απαντήσεις στα ερωτήματα μαθητών

"Έξυπνο" σχολικό βιβλίο δίνει τις απαντήσεις στα ερωτήματα μαθητών

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα λύνει όλες τις απορίες των μαθητών χρηματοδοτεί η
αμερικανική εταιρία Vulcan του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν. Το Inquire, όπως θα ονομάζεται, χάρη στο ειδικό λογισμικό του και στη σύνδεσή του με το διαδίκτυο, θα απαντά σε απορίες των μαθητών και φοιτητών, καθώς αυτοί διαβάζουν τις σελίδες του. Καθώς θα διαβάζουν το ψηφιακό περιεχόμενο του σχολικού ή φοιτητικού βιβλίου και «κολλάνε» σε κάποιο σημείο, μπορούν να μεταφέρονται σε κάποια νέα ιστοσελίδα τύπου Wikipedia, η οποία τους δίνει όσες πληροφορίες, εικόνες, διαγράμματα κλπ. χρειάζονται για να καταλάβουν μία έννοια (για παράδειγμα, αν πρόκειται για μάθημα βιολογίας, τι είναι οι χλωροπλάστες).

Το καινοτομικό σύστημα της Inquire, σύμφωνα με το "New Scientist", στην ουσία είναι μια εφαρμογή (app) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν υπολογιστή- ταμπλέτα όπως το iPad.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.