Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Έρευνα για τη σεξουαλική δραστηριότητα των νέων στην Ελλάδα

Έρευνα για τη σεξουαλική δραστηριότητα των νέων στην Ελλάδα

Μεγάλη διεθνής έρευνα έδειξε ότι οι νέοι στην Ελλάδα δεν απολαμβάνουν απόλυτα τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, επειδή είναι ανεκπαίδευτοι και έχουν ταμπού!

Πρόκειται για στοιχεία που ήρθαν στο φως από νέα παγκόσμια έρευνα μεγάλης εταιρείας προφυλακτικών και είναι ενδεικτικά για το πώς βιώνουν, προετοιμάζονται και αντιμετωπίζουν τις πρώτες τους εμπειρίες στο σεξ οι νέοι στη χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα κράτη με τα μεγαλύτερα ποσοστά ταμπού γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρθενικότητας (30%) παγκοσμίως, κι αυτό την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κατά 7% χαμηλότερο.

Σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική απόλαυση σύμφωνα τα ευρήματα, μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως (35%) δήλωσε ότι απόλαυσε το σεξ την πρώτη του φορά, ενώ ειδικότερα για την Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 31%, παρουσιάζοντας εμφανή διαφορά στο βαθμό ικανοποίησης μεταξύ ανδρών και γυναικών (47% και 16% αντίστοιχα).

Η βασική αιτία της έλλειψης σεξουαλικής απόλαυσης, παγκοσμίως, φαίνεται πως συνδέεται με την έλλειψη βασικής σεξουαλικής εκπαίδευσης. Πάντως, και πάλι μιλώντας σε παγκόσμια κλίμακα, η βασικότερη πηγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πληροφόρησης φαίνεται να είναι οι συμμαθητές ή φίλοι (42%), τα βιβλία (41%) και το Διαδίκτυο (35%).

Στην Ελλάδα, αν και τα επίπεδα σεξουαλικής εκπαίδευσης έχουν σταθερή αυξητική πορεία, ακόμη και σήμερα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Αλλά και εκείνοι που έλαβαν, δήλωσαν πως πρώτη τους επιλογή ήταν οι φίλοι και οι συμμαθητές (67%) και όχι οι εκπαιδευτικοί τους (μόλις 7%).

Βέβαια, όσον αφορά στις προφυλάξεις που λαμβάνουν οι νέοι στη χώρα μας, το 83% των νέων έως 25 ετών δήλωσε πως χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε μόνιμη βάση για την αποφυγή κυρίως πιθανής εγκυμοσύνης (48%) και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (29%).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.