Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Έχω μια κόρη 10 ετών και έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το διάβασμα! Είναι υπερκινητική, με τα μαθηματικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε κανένα μάθημα...

Έχω μια κόρη 10 ετών και έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το διάβασμα! Είναι υπερκινητική, με τα μαθηματικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε κανένα μάθημα...

Γεια σας και σας ευχαριστούμε και πάλι που γράψατε στο infokids.gr. Δείχνετε έντονα το ενδιαφέρον σας και την ανησυχία σας. Τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα. Η κόρη σας απ΄ό,τι καταλαβαίνω περνάει πολλαπλές αλλαγές που φέρνουν άγχος σε όλους τους ενήλικους, πόσο μάλλον σε ένα παιδί.
Αλλαγή σχολείου, αλλαγή περιοχής, απομάκρυνση από το βιολογικό της πατέρα, νέος γάμος, εγκυμοσύνη της μητέρας.

Παρ΄όλο που λέτε ότι δεν πιστεύετε ότι έχει κάποιο μαθησιακό πρόβλημα αυτό που θα πρότεινα είναι να βρείτε κάποιον ειδικό στην περιοχή που μένετε για να το πιστοποιήσει. Ο ειδικός αυτός εκτός από το ότι θα δώσει μια άρτια και επιστημονική απάντηση θα σας δώσει και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να βοηθήσετε την κόρη σας (αλλά και όλη την οικογένεια) να προσαρμοστεί με τους κατάλληλους τρόπους σε αυτές τις αλλαγές.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε εξασφαλίσει τις σωστές απαντήσεις αλλά θα πάρετε και στήριξη σε αυτήν την δύσκολη περιόδο, η οποία το πιο πιθανόν είναι ότι επηρέαζει όλους μέσα στο σπίτι.

Να είστε καλά!

Νάνσυ Ψημενάτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλ. 6972.076.562
Ιστοσελίδα: www.understanding-self.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.