Αρχική InfoMommy Υγεία Ήπια γυμναστική για ευκολότερη σύλληψη

Ήπια γυμναστική για ευκολότερη σύλληψη

Να αποφύγουν την έντονη γυμναστική και να στραφούν σε ήπια αερόβια άσκηση προτείνει μια νέα μελέτη σε όσες γυναίκες επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Η έντονη σωματική άσκηση όπως το γρήγορο τρέξιμο, το ποδήλατο, η αεροβική γυμναστική και το κολύμπι, καθώς και η υπερδραστηριοποίηση μειώνει την πιθανότητα γονιμοποίησης, σύμφωνα με μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Αν και η άσκηση είναι πάντα θετική για τις γυναίκες, ωστόσο μπορεί να αποβεί και "μείον" όταν γίνεται πολύ έντονη. Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ειδικοί αυτή η παραδοχή αφορά μόνο στις γυναίκες με κανονικό βάρος ή λιγότερο από το κανονικό και όχι όσες είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες.

Μελετώντας χιλιάδες περιπτώσεις γυναικών ηλικίας 18 έως 40 ετών (καμία δεν είχε καταφύγει σε μέθοδο υποβοηθούμενης γονιμοποίησης) διαπίστωσαν ότι η μέτρια σωματική άσκηση αυξάνει ελαφρά το ποσοστό γονιμότητας (πιο νωρίς η εγκυμοσύνη) σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως βάρους.

Ειδικά για τις αθλήτριες οι οποίες θέλουν άμεσα να μείνουν έγκυες, οι ερευνητές προτείνουν πιο ήπιες μορφές άσκησης όπως το γρήγορο περπάτημα, το χαλαρό ποδήλατο, το γκολφ και η κηπουρική.

Προηγούμενες έρευνες μεταξύ αθλητριών έχουν δείξει ότι η έντονη άσκηση διαταράσσει (ή ακόμα και εξαφανίζει) τον εμμηνορρυσιακό κύκλο, οδηγώντας σε έλλειψη ωορρηξίας. Αλλά ακόμα κι όταν ένα ωάριο έχει ήδη γονιμοποιηθεί, η έντονη άσκηση δυσκολεύει την προσκόλλησή του στο τοίχωμα της μήτρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.