Αρχική Νέα Αθλητισμός – Γκολφ για τα παιδιά

Αθλητισμός – Γκολφ για τα παιδιά

Ελιτίστικο χόμπι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το γκολφ σήμερα έχει πολλούς φανατικούς φίλους και στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά, που επιδίδονται με ακρίβεια στα χτυπήματα της μικρής μπάλας κατέχοντας τη γνώση των παρ και των χάντικαπ!

Η ορολογία του είναι απελπιστικά μεγάλη και σύνθετη για κάποιον που θέλει να μάθει τα πρώτα και βασικά για το παιχνίδι του γκολφ. Σιγά σιγά έρχεται βέβαια η εξοικείωση, όπως μας εξήγησαν, αλλά χρειάζεται υπομονή. Την οποία σίγουρα θα τη βρει, όποιος επισκεφθεί μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα τις εγκαταστάσεις του γκολφ στη Γλυφάδα. Εκεί στεγάζεται και η Ακαδημία του Γκολφ για παιδιά κάτω των 18 ετών, σε μια καταπράσινη έκταση 600 στρεμμάτων. Τα μαθήματα για τους νέους γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο και η προσέλευση, όπως μας είπε ο εκπαιδευτής Θανάσης Καρατζιάς, είναι ικανοποιητική. Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του γκολφ και της ιδιαίτερης τεχνικής του, ενώ κρυφή επιθυμία των υπευθύνων της Ακαδημίας είναι να βγάλουν τους μελλοντικούς πρωταθλητές του αθλήματος. Ήδη έχουν παιδιά που συμμετέχουν στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και συναγωνίζονται με τους αθλητές των αντίστοιχων ομίλων από την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Πότε μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί
Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει γκολφ από τα πέντε περίπου, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερες αξιώσεις σ’ αυτή την ηλικία είτε από τους εκπαιδευτές είτε από τους δασκάλους. Σ’ αυτή την ηλικία επιτυγχάνεται μόνο μια πρώτη επαφή και εξοικείωση με τον εξοπλισμό και το χώρο διεξαγωγής του παιχνιδιού. Η ηλικία των επτά ετών είναι και η πλέον κατάλληλη για την αρχή της συστηματικής και σοβαρής πλέον ενασχόλησης με το άθλημα, όπως μας είπε ο κ. Καρατζιάς. Τα παιδιά τώρα γίνονται γνώστες της ορολογίας και προετοιμάζονται για τους πρώτους αγώνες όπου θα λάβουν μέρος.

Τι κερδίζουν τα παιδιά από το γκολφ
Πρώτα απ’ όλα διασκεδάζουν και μάλιστα μέσα στο πιο όμορφο και ήρεμο περιβάλλον. Γιατί το παιχνίδι, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι διασκέδαση και χαρά. Πόσο μάλλον το γκολφ, που αφενός είναι από μόνο του ένα φιλήσυχο και παιδαγωγικό παιχνίδι αφετέρου διεξάγεται σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Έπειτα τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το γήπεδο και τους συμπαίκτες τους, αλλά και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανονισμούς, όταν παίζουν μέσα στο γήπεδο. Επιπλέον, ασκούνται, εκτονώνονται, μαθαίνουν να προάγουν καλούς τρόπους και στην υπόλοιπη ζωή τους, χαλαρώνουν. Από κει και έπειτα, όπως κάθε άθλημα, που έχει κανόνες και κατευθύνει τα παιδιά σε αγώνες, ασκεί την κριτική σκέψη τους, απαιτεί φυσική και διανοητική προθέρμανση και εγρήγορση και τα διδάσκει να ορίζουν εξαρχής και με σαφήνεια το σκοπό κάθε κίνησης.

Η ιστορία του
Η ιστορία του γκολφ αρχίζει στα μέσα του 15ου αιώνα στην ανατολική ακτή της Σκωτίας. Το παιχνίδι του γκολφ σε μια πρωτόγονη μορφή του πρωτοεμφανίστηκε όταν οι ψαράδες των ανατολικών ακτών της Σκωτίας επιστρέφοντας σπίτι βρήκαν ένα ευχάριστο τρόπο να περνάνε την ώρα τους τοποθετώντας στρογγυλά χαλίκια θάλασσας πάνω σε χορτάρι που εξείχε και έπειτα χτυπώντας τα προς τα μπρος με ξύλα-μπαστούνια. Με λίγη φαντασία μπορούμε να δούμε εδώ πώς εμφανίζεται η έννοια του bunker στη πρωτόγονη μορφή του. Αυτή η απασχόληση, η οποία πέρασε διάφορα στάδια και πήρε αρκετές μορφές, εξελίχθηκε αργότερα στο γνωστό μας σήμερα γκολφ.

Info
Γκολφ Γλυφάδας: Τέρμα Προνόης, Γλυφάδα, τηλ. +30 2108946459 και 8946820


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.