Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Ακατάλληλες για εφήβους οι ταινίες με σκηνές καπνίσματος

Ακατάλληλες για εφήβους οι ταινίες με σκηνές καπνίσματος


Ποιος δεν θυμάται την Όντρει Χεπμπορν στην κλασική ταινία "Πρόγευμα στο Τίφανις" όπου το στιλ της συμπληρώνεται ιδανικά από ένα τσιγάρο στο χέρι; Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ανάλογες σκηνές καπνίσματος λειτουργούν ως αρνητικό πρότυπο για τους εφήβους καθώς τους ωθούν στο κάπνισμα. Μάλιστα, οι ερευνητές πρότειναν οι ταινίες που περιέχουν σκηνές καπνίσματος να συνοδεύονται από την υπόδειξη "για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω".
Ειδικότερα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ καταγράφοντας τις συνήθειες 5.000 εφήβων ηλικίας μέχρι 15 ετών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που παρακολουθούσαν περισσότερες ταινίες στις οποίες οι πρωταγωνιστές κάπνιζαν είχαν 72% περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τσιγάρο εν συγκρίσει με τους εφήβους που είχαν δει πολύθ μικρότερο ποσοστό ταινιών με πρωταγωνιστές καπνιστές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.