Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Αλλαγές στην έκδοση των σχολικών βιβλίων

Αλλαγές στην έκδοση των σχολικών βιβλίων

Ακούσαμε στην τηλεόραση του ANT1 και σας μεταφέρουμε την είδηση. Την κατάργηση έξι Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο.

Το έργο τους στο εξής θα διεκπεραιώνεται από δυο νέους φορείς και οι υπάλληλοί τους θα καλύψουν κενά σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Διακόσιοι εκπαιδευτικοί, που ήταν αποσπασμένοι, θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου για να προλάβει ανησυχίες, διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν στους μαθητές, ενώ στο ίδιο μήκος ήταν και η διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή, ο οποίος μέσω ΑΝΤ1 διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα και τόνισε ότι τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, στην οποία τονίζεται ότι τα σχολικά βιβλία διανέμονταν και θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν, όπως και η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου. Ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό – ψηφιακό και έντυπο.

Ως εκ τούτου, επιεικώς ως ανυπόστατα και με σκοπό τη σύγχυση και την τρομοκράτηση των οικογενειών και της σχολικής κοινότητας μπορούν να χαρακτηριστούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που κάνουν λόγο για κατάργηση της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.