Αρχική Περιβάλλον Ανεπαρκείς οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα βιολογικά προϊόντα

Ανεπαρκείς οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα βιολογικά προϊόντα

Ανεπαρκείς, θεωρεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ) τους υφιστάμενους στην ΕΕ κανόνες που αφορούν στην πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι, κάθε φορά που αγοράζουν ένα βιολογικό μήλο ή ένα κομμάτι βιολογικού βοείου κρέατος από την τοπική υπεραγορά τους, τα προϊόντα αυτά έχουν παραχθεί σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες.

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ υπενθυμίζει πως για τα βιολογικά προϊόντα που προέρχονται από την ΕΕ, τα κράτη μέλη οφείλουν να θεσπίσουν ένα σύστημα ελέγχων.

Οι φορείς ελέγχου, οι οποίοι διενεργούν αυτούς τους ελέγχους σε επίπεδο επιμέρους επιχειρήσεων (όπως παραγωγών, μεταποιητών και εισαγωγέων), έχουν κεντρικό ρόλο στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, σημειώνει το ΕΕΣ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.