Αρχική InfoMommy Νέα "Ανεπαρκούς ποιότητας" τα νερά σε 5 ελληνικές παραλίες

"Ανεπαρκούς ποιότητας" τα νερά σε 5 ελληνικές παραλίες

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, έξω να ψιλοχιονίζει, αλλά το μυαλό μας δεν παύει να ονειρεύεται το καλοκαίρι στις όμορφες παραλίες μας. Δυστυχώς, όμως, πέντε ελληνικές ακτές χαρακτηρίστηκαν ως «ανεπαρκούς ποιότητας» με βάση την αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. Ας δούμε ποιες είναι αυτές. Πρόκειται για τη μαρίνα Πόρτο Καρράς / Σιθωνία, την περιοχή Δάφνη - Ξενοδοχείο «Τζάκι» στον Πατραϊκό κόλπο, την πλάζ Πρόκου - Εθνικό Στάδιο Γυθείου, την Ιξιά Α - Hotel Rodos Palace και την ακτή Καμάρα βορείως της Χώρας της Άνδρου.

Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2008-2011), σύμφωνα με τις επιταγές της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων εκτός από τα πέντε προβληματικά σημεία, 2043 (94,80%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 91 σημεία (4,22%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας» και 16 σημεία (0,74%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.