Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Αν και μαμούθ ήταν... νάνος και ζούσε στην Κρήτη

Αν και μαμούθ ήταν... νάνος και ζούσε στην Κρήτη

Μόλις 1,13 μ. ύψος είχε το μικρότερο μαμούθ που έχει αναγνωρισθεί ποτέ και ζούσε στην Κρήτη σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στη Βρετανία. Το μικρότερο μαμούθ στο κόσμο ζύγιζε περίπου 310 κιλά.

"Εάν θέλατε να το αναπαραστήσετε θα σας έλεγα να το κάνετε λίγο σαν μωρό ελεφαντάκι, αλλά πιο κοντόχοντρο, με φαρδύτερα μέλη και μετά την ενηλικίωσή του θα είχε γυριστούς χαυλιόδοντες", εξηγεί η Βικτόρια Χέριτζ, παλαιοντολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και συγγραφέας της μελέτης.

Ο "νησιωτικός νανισμός" είναι ένα φαινόμενο πολύ γνωστό στους βιολόγους. Αναμφίβολα, για να προσαρμοσθούν στην πίεση του περιορισμένου σε διαστάσεις περιβάλλοντος διαβίωσής τους και στους περιορισμένους πόρους, τα είδη των μεγάλων θηλαστικών που ζουν περιορισμένα σε νησιά έχουν την τάση κατά την εξέλιξή τους να περιορίζουν τις διαστάσεις τους.
ΠΗΓΗ: http://www.ana.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.