Αρχική Νέα Αν φοβάστε τον τοκετό, η διάρκειά του θα επιμυκηνθεί

Αν φοβάστε τον τοκετό, η διάρκειά του θα επιμυκηνθεί

Ο φόβος του τοκετού έχει ως αποτέλεσμα την παράτασή του σύμφωνα με νέα νορβηγική έρευνα, μία από τις πρώτες διεθνώς που μελέτησε αυτό το ζήτημα.

Η επικεφαλής της έρευνας Σαμάνθα Σάλβενσεν Άνταμς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ακέρσους επισήμανε ότι το 7,5% των γυναικών φοβούνταν τον τοκετό.  Συνολικά οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις περισσοτέρων των 2.200 εγκύων γυναικών, οι μισές από τις οποίες δεν είχαν ξαναγεννήσει.

Ο φόβος και το άγχος πριν τη γέννα μπορεί να αυξήσουν τη συγκέντρωση των ορμονών κατεχολαμινών στο αίμα, οι οποίες, με τη σειρά τους, μειώνουν την ικανότητα συστολών της μήτρας, γεγονός που παρατείνει τον τοκετό.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο διεθνές γυναικολογικό περιοδικό «BJOG: International Journal of Obstetrics and Gynaecology.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.