Αρχική InfoTeens Sports Απαγορεύτηκε το Kitesurf

Απαγορεύτηκε το Kitesurf

Το Kitesurf είναι ένας συνδυασμός πολλών αθλημάτων όπως το surf, wakeboard, windsurf, και κατατάσσεται στην κατηγορία των extreme-sports.
Στην χώρα μας εμφανίστηκε στις αρχές του 2000 και πλέον αριθμεί πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές. Πριν από λίγες μέρες το λιμενικό σώμα θέλοντας να θεσπίσει κάποιους κανόνες για το άθλημα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσής του, εξέδωσε μια εγκύκλιο που σαν αποτέλεσμα έχει την απαγόρευση του Kitesurf σε όλη την επικράτεια.

Την σχετική εγκύκλιο μπορείτε να την βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%99-%CE%990

Η εγκύκλιος περιέχει μια σειρά απαγορεύσεων με αποκορύφωμα την παράγραφο iii που αναφέρει:

"Η διενέργεια kitesurf για ατομική αναψυχή επιτρέπεται μόνο στους οροθετημένους για εκμίσθωση χώρους παραλίων με τους όρους και προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν’’.

Εκτός του οτι οι εκμισθωμένοι χώροι στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι, σχεδόν όλοι δεν τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο.
Για όσους βιαστούν να πουν οτι είναι μια εγκύκλιος σαν όλες τις υπόλοιπες που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, να σας ενημερώσουμε ότι οι λιμενικοί ήδη απαγόρευσαν το KiteSurf στην δημοφιλέστερη παραλία της βορείου Ελλάδος το Αγγελοχώρι.

Όμως η απαγόρευση δεν επηρεάζει μόνο την ελληνική κοινότητα του αθλήματος μα έχει και μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό. Το KiteSurf αν και νέο άθλημα έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο ποσοστό στο μερίδιο του αθλητικού τουρισμού και η χώρα μας είναι μέσα του ιδανικότερους προορισμούς. Όπως καταλαβαίνετε η εγκύκλιος μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει και τα πρώτα έχουν ήδη φανεί με το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία να δέχεται τα πρώτα παράπονα.

Στη χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη με το γνωστό σε όλο το κόσμο meltemi αλλά και στη γενέτειρα χώρα των ολυμπιακών αγώνων απαγορεύεται ένα, υπο εξέταση, ολυμπιακό άθλημα στους αγώνες του Rio το 2016, το Kitesuf.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.