Αρχική Νέα Απειλούνται με λουκέτο 30 και πλέον φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά

Απειλούνται με λουκέτο 30 και πλέον φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Μαΐου, συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν 21 ακόμα φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ενώσουν τη φωνή τους και να αναδείξουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση.
Ο κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» συνόψισε τα προβλήματα των φορέων τονίζοντας ότι πάσχουν κυρίως από την υπο-χρηματοδότηση τους από την Περιφέρεια χωρίς να υφίσταται μέχρι σήμερα ένα αντικειμενικό σύστημα κατανομής πόρων, την καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων από τα συμβαλλόμενα ασφαλιστικά ταμεία των φορέων, την περικοπή τακτικών επιχορηγήσεων στο τέλος του χρόνου χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αδυναμία υλοποίησης του τακτικού προϋπολογισμού των φορέων, τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών σωματείων και τέλος τη φορολόγηση των δωρεών, που έχει ήδη επιφέρει σημαντική μείωση των εσόδων από αυτήν την πηγή, εφόσον λειτουργεί ως σημαντικό αντικίνητρο τόσο για τους ευαισθητοποιημένους κοινωνικούς φορείς όσο και για τα φυσικά πρόσωπα.
Ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Δ/ντης Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού και μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε: «Μαζευτήκαμε σήμερα 31 φορείς που στηρίζουν τα παιδιά σε ανάγκη –
χωρίς να είμαστε συνδικαλιστές - όλοι με ένα σκοπό, να μην αφήσουμε τα παιδιά και τους νέους με προβλήματα αβοήθητους, να παλεύουν με τα προβλήματά τους.» Τέλος ο κ. Γιώργος Παπαδάκης, πρόεδρος του Ι.Κ.Ε. Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π. κάλεσε τους αρμόδιους της πολιτείας να βρουν άμεση λύση για τα παιδιά σε ανάγκη και τις οικογένειες τους που θα μείνουν ακάλυπτα από θεραπείες, φιλοξενία και εκπαίδευση, αν κλείσουν οι φορείς παιδικής προστασίας ή μειωθούν τα βοηθήματα – κοινωνικά επιδόματα, και τόνισε την ανάγκη να τροποποιηθούν τα άρθρα του φορολογικού νόμου που αποτελούν αντικίνητρο για τους υποψήφιους χορηγούς και δωρητές και προβλέπουν τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών φορέων με αποτέλεσμα να συρρικνώνουν τα ήδη ισχνά εισοδήματά τους.
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση δέκα μη-κερδοσκοπικών φορέων, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων. Επιπλέον, έχει θέσει σε λειτουργία τη «Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί», μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει συμβουλές και ατομικά ραντεβού κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ένωση, επισκεφθείτε το site www.mazigiatopaidi.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 77 82 281 & 210 74 82 690.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.