Αρχική InfoMommy Νέα Απονομή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη στο Εθνικό Θέατρο!

Απονομή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη στο Εθνικό Θέατρο!

Την εντυπωσιακή Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου επέλεξε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη για την απονομή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη για το 2010.

Η Αίθουσα Εκδηλώσεων – που φιλοξενεί φέτος τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις της Άλλης Διάστασης του Εθνικού Θεάτρου ανάμεσα τους την ανάγνωση των 24 ραψωδιών της Ιλιάδας από 24 πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, τον Διάδρομο απογείωσης και το Music Box – θα ανοίξει τις πόρτες της στις 22 Μαρτίου στις 20:00 για να υποδεχτεί έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς θεσμούς.

Υποψήφιες φέτος είναι: η Λουκία Μιχαλοπούλου, για τον ρόλο της Χίλντε στην Κυρία από τη θάλασσα του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Έιρικ Στούμπε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και για τον ρόλο της Τέσσα στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Τόκος σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010, η Χριστίνα Μαξούρη για την συμμετοχή της στις Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες του Γιάννη Καλαβριανού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και η Δήμητρα Σύρου για την παράσταση Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το 2007 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη θεσπίστηκε το χρηματικό «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» το οποίο απονέμεται ετησίως για την καλύτερη ερμηνεία νέας γυναίκας ηθοποιού την προηγούμενη θεατρική περίοδο. Στην ηθοποιό μαζί με το χρηματικό έπαθλο περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία θα παραδώσει στην επόμενη βραβευθείσα.

Η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου (Πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.