Αρχική Νέα Αποφάσεις για πακέτα τσιγάρων που σοκάρουν

Αποφάσεις για πακέτα τσιγάρων που σοκάρουν

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας από τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει στις καπνοβιομηχανίες την αντικατάσταση της πολύχρωμης συσκευασίας τους με ομοιογενή πακέτα που θα φέρουν μόνο τις γνωστές προειδοποιήσεις για τις θανατηφόρες συνέπειες του καπνίσματος. Η υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκολα Ρόξον πιστεύει ότι τα οφέλη θα είναι τεράστια για την υγεία των πολιτών, αλλά και για τα δημόσια ταμεία. Οι ασθένειες από το κάπνισμα επιβαρύνουν με δισεκατομμύρια δολάρια τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την παραγωγικότητα.
«Πιστεύουμε ότι μετά τη δικαστική δικαίωσή μας θα επιτευχθεί ο στόχος μας οι καπνιστές της χώρας να μειωθούν στο 10% από 15% που είναι σήμερα» δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης.
Επιστήμονες και κορυφαίες υγειονομικές οργανώσεις καλούν την πολιτεία να κάνει το επόμενο βήμα και να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα.

Οι καπνοβιομηχανίες προειδοποιούν ότι μετά τη δικαστική απόφαση υπάρχει ο κίνδυνος «να πλημμυρίσει η αγορά με λαθραία και φτηνά τσιγάρα, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του αριθμού των καπνιστών». Απειλούν, ακόμα, πως «η εκστρατεία κατά της δικαστικής απόφασης θα συνεχιστεί». Η Μεγάλη Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία όμως περίμεναν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστραλίας επειδή σκέφτονται να θεσπίσουν παρόμοιο μέτρο και αυτές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.