Αρχική Νέα Απόψε κάντε μια ευχή

Απόψε κάντε μια ευχή


Απόψε το βράδυ, όταν θα έχει σκοτεινιάσει για τα καλά, κοιτάξτε ψηλά τον έναστρο ουρανό. Αν είστε σε περιοχή που δεν "λούζεται" από τα φώτα της πόλης, θα έχετε και την τύχη να δείτε τα περίφημα 'πεφταστέρια' και φυσικά να κάνετε την ευχή σας. 'Ή μάλλον τις ευχές σας.
Το βράδυ του Σαββάτου 11 Αυγούστου  θα έχετε λοιπόν την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο. Μια βροχή από «πεφταστέρια» ή επιστημονικά διάττοντες Περσείδες, θα πέφτουν με ρυθμό περίπου 100 την ώρα, σύμφωνα με στοιχεία προηγούμενων ετών του Διεθνούς Οργανισμού Μετεώρων (ΙΜΟ).

Οι Περσείδες, ονομάζονται έτσι καθώς αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα ενώ σήμερα εκτιμάται ότι η προέλευσή τους είναι η Κασσιόπεια, είναι γρήγορες και φωτεινές, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές» και μφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού .

Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο προκαλείται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος αρχίζει να τέμνει την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου.

Ο κομήτης χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο.

Τα μετέωρα, έχουν βάρος μικρότερο από ένα γραμμάριο και όταν εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ. Καθώς δε, πλησιάζουν προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνοντας πίσω τους τα φωτεινά ίχνη που μας μαγεύουν όλους.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.