Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Από τι κινδυνεύουν τα νεογέννητα παχουλά κοριτσάκια;

Από τι κινδυνεύουν τα νεογέννητα παχουλά κοριτσάκια;

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism θέτει στο επίκεντρο της τα νεογέννητα κοριτσάκια που έχουν γεννηθεί με παραπάνω κιλά. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα μωράκια στο μέλλον κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Οι ερευνητές στα πλαίσια της έρευνας εξέτασαν 1.053 κορίτσια ηλικίας 17 ετών σε οκτώ διαφορετικές ηλικιακές φάσεις της ζωής τους μεταξύ της ηλικίας του ενός έτους και των 17 ετών. Στις εν λόγω εξετάσεις μετρήθηκε το βάρος των κοριτσιών, η πίεση του αίματος και οι τιμές της χοληστερίνης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Rae – Chi Huang δήλωσε ότι «Το κάθε πράγμα που συμβαίνει σε ένα μωρό στην ενδομήτριο ζωή του επηρεάζει τον μελλοντικό κίνδυνο καρδιαγγειακών και διαβήτη όταν αυτό έχει μεγαλώσει. Διαπιστώσαμε ότι τα κοριτσάκια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό τον αυξημένο κίνδυνο καθώς και ότι τα έφηβα κορίτσια υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση παχυσαρκίας και μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με το διαβήτη στην ηλικία των 17, ήταν επίσης πολύ παχουλά στην ηλικία των 12 μηνών».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.