Αρχική Νέα Από 7 ετών δοκιμάζουν ναρκωτικά

Από 7 ετών δοκιμάζουν ναρκωτικά

Ρίγη προκαλεί η δημοσίευση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail που προειδοποιεί ότι παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών στη Μεγάλη Βρετανία παίρνουν έκσταση και κάνουν χρήση κάνναβης. Τα συμπεράσματα διεξήχθησαν ύστερα από την έρευνα που έγινε για την εγκληματικότητα στη χώρα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γονείς αδυνατούν να ελέγξουν τα παιδιά τους κι υπάρχουν κρούσματα ακόμα και χρήσης κοκαϊνης. Το ένα τρίτο αυτών που έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας, τη δοκίμασαν σε ηλικία μικρότερη των 16 ετών. Περίπου το 6% αυτών που δοκίμασαν κοκαΐνη, την αγόρασαν στο σχολείο και το 8,2% πήρε έκσταση πριν κλείσει τα 16.

«Μιλάμε για ένα πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι γονείς είναι αυτοί που επηρεάζουν τα παιδιά τους και το πώς προσεγγίζουν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» είπε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Family Lives, Jeremy Todd.

«Αν “εξοπλίσουμε” τους γονείς με τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το να “πειραματίζονται” σε πρώιμη ηλικία με τις ουσίες και να αποφύγουμε το να μπλεχτούν με αυτές στην εφηβεία ή την ενήλικη ζωή τους» πρόσθεσε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.