Αρχική Περιβάλλον Αργαλλιώς από πλαστικά μπουκάλια

Αργαλλιώς από πλαστικά μπουκάλια

Το δρώμενο «Αργαλλιώς» είναι μία δημόσια, διαδραστική εγκατάσταση με οικολογικό και λαογραφικό χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από την ομάδα Kollektivemind.
Με την πολύτιμη βοήθεια μαθητών, δασκάλων και κατοίκων της πόλης, συγκεντρώθηκαν, καθαρίστηκαν, βάφτηκαν και τοποθετήθηκαν στην περίφραξη του σχολείου 2100 ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο κρητικό υφαντό. Η ρομβοειδής σχηματοποίηση του συρματοπλέγματος αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για τη σύγχρονη έκφραση της λαϊκής κληρονομιάς του τόπου, καθώς η τέχνη των παραδοσιακών υφαντών έχει ως σχεδιαστική αρχή ένα και μόνο γεωμετρικό σχήμα: το ρόμβο.
Τη μονάδα– πρώτη ύλη “ύφανσης” αποτέλεσε το ανακυκλώσιμο πλαστικό μπουκάλι μισού λίτρου νερού, χρωματισμένο με οικολογική βαφή στα βασικά χρώματα των υφαντών, κόκκινο, πράσινο, θερμό κίτρινο, μπλε, μωβ και μαύρο.
Η ομάδα Kollektivemind πρότεινε και κατασκεύασε το δρώμενο «Αργαλλιώς» στα πλαίσια του p_public, ενός τετραήμερου συνεδρίου με θέμα το δημόσιο χώρο που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων.
Στους Kollektivemind ενώνονται οι ιδέες και οι σκέψεις από τους:
Κέλλυ Μαυροματάκη, Νάγια Τριτάκη, Διονυσία Δασκαλάκη, Χριστίνα Φραγγέτη, Βάσω Μπακάλη, Πένυ Παπαργυροπούλου, Ναταλία Γκιαούρη, Ανδρέας Τσουμάνης, Κωνσταντίνος Χαδιώς, Σταύρος Ρουτζούνης, Παναγιώτης Ρουτζούνης


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.