Αρχική Νέα Αρχαιολόγοι για μια μέρα

Αρχαιολόγοι για μια μέρα

Αρχαιολόγοι, εργάτες και σκαφτιάδες έγιναν για μια μέρα 18 μαθητές του Άργους Ορεστικού, ηλικίας 12 έως 14 χρονών, που πήραν στα χέρια σκαλιστήρια, φαράσια και σκουπάκια και συμμετείχαν στην ανασκαφή που πραγματοποιείται από το 2009 στην περιοχή της Παραβέλας. Εκεί όπου εκτιμάται ότι βρέθηκε το αρχαίο βουλευτήριο των Ορεστών, των αρχαίων κατοίκων του Άργους, οι μικροί μαθητές κατάφεραν και εντόπισαν κάποια αρχαία ευρήματα. Κρατώντας με περηφάνια στα χέρια τους τα κεραμικά που ξέθαψαν από το χώμα συζήτησαν με τους αρχαιολόγους των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Δυτικής Ελλάδας αλλά και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την ανασκαφή, την ιστορία του τόπου και τη σημασία των ευρημάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

«Η συμμετοχή των παιδιών στην ανασκαφή ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Δαμάσκος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.