Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Ασπροπόταμος Τρικάλων: Ραντεβού με τον Άγιο Βασίλη

Ασπροπόταμος Τρικάλων: Ραντεβού με τον Άγιο Βασίλη

Σσσς, είναι μυστικό! Κρατήστε το κρυφό από τα πιτσιρίκια μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Γιατί να τρέχετε στα ξένα, στο Ροβανιέμι ή στην Κεσαρεία, μήπως ανταμώσετε τον Άγιο Βασίλη αφού μπορείτε να συναντήσετε τον αγαπημένο άγιο των παιδιών στα... Τρίκαλα στα δυο στενά και στα Τρία Ποτάμια;

Ζητήστε από το GPS να σας οδηγήσει στο νομό Τρικάλων, στην περιοχή του Ασπροπόταμου, εκεί δηλαδή όπου σμίγουν δυο ρέματα, ο Ασπροπόταμος κι ο Κρανιώτικος και σχηματίζουν τον Αχελώο. Ξεχωριστή Πρωτοχρονιά με εκπλήξεις θα ζήσετε όσοι βρεθείτε στον πύργο Μαντάνια, το συγκρότημα πέτρινων, παραδοσιακά χτισμένων ξενώνων, που πήρε το όνομά του από μαντάνι που υπήρχε στην περιοχή και λειτουργούσε με τη δύναμη του νερού (www.mantania.gr/).
Κάθε χρόνο, ένας από τους ιδιοκτήτες, ο Λάμπρος Παπαγεωργίου, ντύνεται Άγιος Βασίλης αλλά όχι όπως τον ξέρουμε οι περισσότεροι, με την κόκκινη στολή. Φορώντας μάλλινη μακριά κάπα βοσκού και ζωσμένος κουδούνες, ο τρικαλινός άγιος δεν έρχεται από το Βόρειο Πόλο με ιπτάμενο άρμα με τάρανδους αλλά βαθιά μέσα από το δάσος του Ασπροπόταμου πάνω σε ένα μουλάρι. Χτυπάει την πόρτα και φωνάζει με το όνομά τους έναν έναν τους φιλοξενούμενους στον πύργο, μικρούς και μεγάλους, κρατώντας από ένα δώρο για τον καθένα.

Στην περιοχή Ασπροποτάμου (72 χλμ. από Τρίκαλα) θα φτάσετε από Τρίκαλα μέσω Πύλης-Ελάτης ή από Καλαμπάκα μέσω Καστανιάς. Εδώ θα απολαύστε off road διαδρομές με jeep στους δασικούς δρόμους και τα χιόνια, αν έχετε 4Χ4. Ελάτε για πεζοπορία ως τις πηγές του Αχελώου, Ρόνα και Βερλίγκα και μη χάσετε τη βόλτα ως τον καταρράκτη της Αγίας Παρασκευής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.