Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Αυξάνονται τα ποσοστά των εξαρτημένων εφήβων στο διαδίκτυο

Αυξάνονται τα ποσοστά των εξαρτημένων εφήβων στο διαδίκτυο

Αυξανόμενη ανησυχία για τα φαινόμενα εξάρτησης των εφήβων από το διαδίκτυο προκαλεί η πρόσφατη αναφορά του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για τα τηλεφωνήματα που έχει δεχθεί.
Στα δύο χρόνια λειτουργίας του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που εδρεύει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχει δεχθεί περίπου 2.500 αναφορές ενώ η γραμμή βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» έχει δεχθεί περισσότερες από 800 κλήσεις για θέματα εξάρτησης. Από αυτές περισσότερες από 100 αφορούσαν σε περιστατικά εκφοβισμού και παρενόχλησης.
Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, εντύπωση προκαλεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αναφορών σχετικά με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, 146 αιτήματα αφορούσαν κλοπή προσωπικών δεδομένων, 69 αναφέρονταν στη δημιουργία ψεύτικων προφίλ και 138 αφορούσαν επικίνδυνο περιεχόμενο για ανηλίκους.
Πολύ μικρά ποσοστά (κάτω του 1%) αφορούσαν ζητήματα ανορεξίας με παρότρυνση μέσω ιστοσελίδων αποπλάνησης (grooming), σεξουαλικής παρενόχλησης, εκβιασμού ή αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.
Η Γραμμή Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» λειτουργεί χωρίς χρέωση στον τηλεφωνικό αριθμό 800 11 800 15 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης help@saferinternet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.