Αρχική Uncategorized Αφιέρωμα στο καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο (4-5/6)

Αφιέρωμα στο καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο (4-5/6)

Το Παιδικό Μουσείο προσκαλεί οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων στο αφιέρωμα για το καλοκαίρι που θα παρουσιαστεί το προσεχές σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουνίου. Στα πλαίσια του αφιερώματος, σε κάθε έκθεμα του μουσείου θα πραγματοποιείται και ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη θεματική του αφιερώματος (θαλασσινά επαγγέλματα, ασφάλεια το καλοκαίρι, άσκηση και διατροφικές συνήθειες, τέχνη & καλοκαιρινές δημιουργίες, καλοκαιρινές & δροσερές συνταγές).
Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Στο έκθεμα «Αγορά»: «Ένας ήλιος σαν μπισκότο»
Tα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά μαγειρικής και κατασκευάζουν μπισκότα μεγάλα σαν τον ήλιο, μπισκότα σε διάφορα χρώματα και σχήματα.

Στο έκθεμα «Πώς κινούμαι;»: «Βάρκα στο γιαλό»
Το ταξίδι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος ξεκινά με βάρκα το πεντάγραμμο, πανιά τις νότες και πλήρωμα παραδοσιακούς ελληνικούς σκοπούς. Τα παιδιά παράλληλα γνωρίζουν το έκθεμα και ανακαλύπτουν τρόπους άσκησης του σώματος που μπορούν να εφαρμόσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στο έκθεμα υπάρχει πλαστική βάρκα με κουπιά και δοκιμάζουν την τεχνική του κωπηλατείν.

Στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ»: «Το κουτί των συλλογών»
Τα παιδιά διακοσμούν το προσωπικό τους κουτί μέσα στο οποίο μπορούν να φυλάξουν ό,τι συλλέξουν από τις διακοπές τους.

Στο έκθεμα «Σοφίτα»: «Καλοκαιρινή μόδα του χθες»
Στο έκθεμα υπάρχει ένα ομοίωμα ανθρώπου, χωρίς το κεφάλι, που φοράει ριγέ μαγιό εποχής. Τα παιδιά φωτογραφίζονται τοποθετώντας το κεφάλι τους πίσω από το ομοίωμα. Παράλληλα, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους καλοκαιρινά αξεσουάρ (καπέλα, γυαλιά).


Πού:
Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Πότε: Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουνίου, 10:00-15:00
Τηλ. 210-3312995
Κόστος συμμετοχής: 9€


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.