Αρχική Περιβάλλον Βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Τελετή θεμελίωσης πραγματοποιεί ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, για το νέο βιοκλιματικό κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το 8ο και 15ο πολυθέσιο και ολοήμερο νηπιαγωγείο Συκεών.

Ο σχεδιασμός του κτηρίου ενσωματώνει τις αρχές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η αρχιτεκτονική του εστιάζει στη δημιουργία ενός φιλικού χώρου-κυψέλης δημιουργικότητας, μάθησης και ομαλής κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Στο ισόγειό του χωροθετούνται αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και ξεκούρασης, γραφεία διεύθυνσης και εκπαιδευτικών, κουζίνα κ.ά. Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενούνται γραφεία γραμματείας, παιδοψυχολόγου, παιδιάτρου, κοινωνικού λειτουργού, συμβουλευτικής γονέων, αίθουσες σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Στο υπόγειο θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης οχημάτων και στην αυλή θα δημιουργηθούν προαύλια σαν υπαίθριες τάξεις. Το βιοκλιματικό κτίριο θα είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 100 νηπίων.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του κτιρίου ανέρχεται σε 3.800.216 ευρώ και η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.