Αρχική InfoMommy Νέα Βιωματικά σεμινάρια για γονείς εφήβων στο Δήμο Ηλιουπόλεως (από 17/10)

Βιωματικά σεμινάρια για γονείς εφήβων στο Δήμο Ηλιουπόλεως (από 17/10)

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς εφήβων, κατοίκους Δήμου Ηλιούπολης, και γίνονται σε μικρές ομάδες των 15-16 ατόμων, που δουλεύουν με διαδραστικές – βιωματικές μεθόδους. Τα θέματα πάνω στα οποία επικεντρώνονται είναι οι ανάγκες των εφήβων, οι αλλαγές στην εφηβεία, τα συναισθήματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, η επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών και η ενεργητική ακρόαση, τα όρια, η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και το πρόβλημα της εξάρτησης από το διαδίκτυο.

Το κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια δύο περίπου μηνών, και θα περιλαμβάνει οκτώ δίωρες συναντήσεις. Στους γονείς που θα συμμετάσχουν θα διανεμηθεί ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό, για τα θέματα που θα αναπτυχθούν. Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται παράλληλα καθοδήγηση για τυχόν εξειδικευμένα ζητήματα, σε συνεργασία με ειδικά κέντρα και φορείς ψυχικής υγείας, καθώς και υποστήριξη μετά το τέλος του σεμιναρίου, με τακτικές ατομικές συνεδρίες.

Έναρξη 1ου Σεμιναρίου: Τετάρτη 17.10.2012
Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00 - 20:00 στο Δημαρχείο.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεσθε στο Γραφείο Yποδοχής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τηλ.: 210 99 70 053-5 καθημερινά 9:00-14:00 (υπεύθυνη προγράμματος κα Λαμπρινή Στρατίκη)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.