Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Βρέφος έσωσε ένα κοριτσάκι 17 μηνών

Βρέφος έσωσε ένα κοριτσάκι 17 μηνών

Η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τον πιο μικρό δότη, ηλικίας λίγων μόλις μηνών είναι από την περασμένη εβδομάδα πραγματικότητα .Μόλις οκτώ μηνών ήταν το άτυχο κοριτσάκι, που μέσα από το θάνατό του χάρισε τη ζωή σε ένα άλλο κοριτσάκι, όταν κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι γονείς του, μέσα στο βαθύ τους πένθος, αποφάσισαν, μετά από παρότρυνση των γιατρών, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Οι γονείς με την απόφασή τους αυτή έδωσαν ζωή σε ένα άλλο κοριτσάκι μόλις 17 μηνών στην Ιταλία, το οποίο χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα καρδιάς, για να μπορέσει να επιβιώσει και να ξεπεράσει τα σοβαρά ιατρικά του προβλήματα.

Οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μετά τη διαπίστωση του θανάτου του βρέφους, επικοινώνησαν άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης από τόσο μικρό, ηλικιακά, δότη. Ο ΕΟΜ, σε συνεργασία με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, αναζητώντας ταυτόχρονα κατάλληλους μικρούς λήπτες σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε τη προβλεπόμενη διαδικασία της δωρεάς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.