Αρχική Νέα Βόλτα για Ποδήλατο στο Άλσος Στρατού Γουδή

Βόλτα για Ποδήλατο στο Άλσος Στρατού Γουδή

Μέρες Αυγούστου, ξέγνοιαστες μέρες καλοκαιριού κι εμείς ψάχνουμε οάσεις μέσα στην πόλη για ελεύθερο παιχνίδι. Έχουμε επανειλημμένα ακούσει για το Άλσος Στρατού στο Γουδή, που αποτελεί μία δημόσια έκταση, στα όρια των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου. Φορτώνουμε λοιπόν ποδήλατα και πατίνια και ξεκινάμε να το εξερευνήσουμε. 152 στρέμματα αλλού με γρασίδι, αλλού με κούνιες, τσουλήθρες και έναν ειδικό χώρο για παιχνίδια στην άμμο, προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους το ιδανικό περιβάλλον για ανέμελες ώρες. Αλλά και δρομάκια που ευνοούν τις ποδηλατοδρομίες και περιστοιχίζονται από πανύψηλα δέντρα, θα σας προσφέρουν μια απολαυστική βόλτα.
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης, τις λεωφόρους Μεσογείων και Κατεχάκη, πολύ κοντά στη λεωφόρο Κηφισίας και σε δύο σταθμούς του μετρό, έχει διατηρήσει τα χαρακτηριστικά εκείνα που του επιτρέπουν να λειτουργήσει ως «άνοιγμα» και ως συνέχεια του όρους του Υμηττού.

Αν τα παιδιά σας βέβαια είναι μεγαλύτερα, έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να καθίσετε να απολαύσετε τον καφέ σας στη διπλανή καφετέρια, έχοντας τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να τα επιβλέπετε. Το τοπίο συμπληρώνουν τα διάσπαρτα γραφικά παλιά κτίρια του στρατού και οι παλιοί στρατιωτικοί φούρνοι και επίσης τα κτίρια και ο εξωτερικός χώρος με γλυπτά που ανήκει στην Εθνική Γλυπτοθήκη.

Η πρόσβαση στο Άλσος γίνεται από τη Λεωφόρο Κατεχάκη (Λ. Κανελλοπούλου) από το φανάρι που οδηγεί στο Θέατρο Badminton και υπάρχει χώρος δωρεάν στάθμευσης.

Πληροφορίες από το www.mamakid.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.