Αρχική InfoTeens Βιβλία για εφήβους Γεννήθηκα το 1821

Γεννήθηκα το 1821

Ο Λάμπρος γεννήθηκε το 1821, τη χρονιά που ξέσπασε ο μεγάλος πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Όταν καίγεται το χωριό τους, ο ίδιος, η οικογένειά και οι συγχωριανοί του βρίσκουν καταφύγιο στο Μεσολόγγι. Μόνο που σύντομα η πόλη περικυκλώνεται από τους Τούρκους κι όσο γενναία κι αν πολεμούν, ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Ο Λάμπρος και οι υπόλοιποι ελεύθεροι πολιορκημένοι είναι αναγκασμένοι να επιχειρήσουν τη μεγάλη έξοδο.
H ιστορία του Λάμπρου φωτίζει μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές του 1821: την τύχη των αμάχων και κυρίως των γυναικών και τον παιδιών που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου. Από τα βουνά της Ρούμελης μέχρι το πολιορκημένο Μεσολόγγι και από την ηρωική έξοδο μέχρι την απελευθέρωση, περιγράφονται σημαντικές περίοδοι της Ελληνικής ιστορίας μέσα από τα μάτια ενός εξάχρονου παιδιού.
Ένα παιδικό βιβλίο βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες εποχής, ένα παραμύθι - εικονογραφημένη ιστορία για την πιο ηρωική στιγμή της Επανάστασης, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Βασισμένο στην ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα στην τηλεόραση.

Συγγραφέας: Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ
ISBN: 978-960-482-0498
Εκδόσεις: ΣΚΑΪ Βιβλίο
Τιμή: 12,90 €


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.